Niš slavi pobednike!

140

Najtrofejniji fakultet ovogodišnje Univerzitetske lige Niša je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Nauspešnije bile su studentkinje ovog fakulteta, one su izborile titulu prvaka u odbojci, košarci i malom fudbalu. Šampioni u odbojci su igrači FSFV-a. Rukometašice Prirodno matematičkog fakulteta odbranile su titulu šampiona, a rukometaši Elektronskog fakulteta nadjačali su FSFV. U najneizvesnijem meču Univerzitetske lige Niša fudbaleri PMF-a pobedili su Elektronski fakultet u penal seriji.

Finalni dan USSB

FSFV-a i Elektronski imali su četiri duela – u košaci i malom fudbalu u konkurenciji studentkinja, a u odbojci i rukometu u muškoj konkurenciji.
Košarkašice FSFV-a izašle su kao pobednice prvog duela. Osvojile su titulu nadmoćnijom igrom, koja je rezultirala velikom rezultatskom razlikom, 61:37. Košarkaši Pravnog fakulteta bili su ubedljivi u meču protiv ekipe Fakulteta sporta, pobedili su rezultatom 69:59.

kosarkasice FSFV-a
13417541_1627110007606544_3453284943866445482_n

 

U finalu Univerzitetske lige Niša igrale su i fudbalerke FSFV-a i Elektronskog fakulteta. Izabranice FSFV-a nadigrale su protivnice sa 8:2 (4:0). Strelci pobedničke ekipe su Jelena Stanković sa tri gola, Ivana Savić i Jovana Vailjković sa po dva gola, a u strelce se u 15. minuta upisala i Milica Stanković. Golove za ekipu Elektronskog fakulteta postigle su Jovana Tasić u 27. minutu i dva minuta kasnije loptu je u mražu protivnica poslala i Andrijana MItrović.
Rukometaši Elektronskog proglašeni su ovogodišnjim šampionima, pošto su u finalu savladali selekciju FSFV-a sa tek golom razlike, rezultat 21:20 doveo je Elektronski na tron.

U poslednjoj utakmici ove sezone odbojkaši FSFV-a slavili su pobedu nad selekcijom Elektronskog fakulteta. Nakon četvrtog odigranog seta rezultat je glasio 3:1.  U pretposlednjem finalu  pehar su osvojile i njihove koleginice, odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. One su nadigrale ekipu Pravnog fakulteta, pobedivši sa 2:1 u setovima.

Rukometašice PMF-a i ove godine su se u finalu sastale sa ekipom Elektronskog fakulteta, u uzbudljivom meču pobedu su izvojevale rezultatom 15:12 (10:3).  Zanimljivo je da su se studentkinje Elektronskog pokazale kao svestrane sportistkinje. Iako nisu izborile trofej, prvog dana borbe u finalima 8 devojaka Elektronskog fakulteta odigralo je 3 uzastopne utakmice – najpre košarku, potom mali fudbal i na kraju rukomet. Svaka čast Penčićevoj, Petkovićevoj, Petrovićevoj, Mitrovićevoj, Stojanovićevoj, Tasićevoj, Mitovićevoj i bliznakinjama Tančić.

Fudbalske ekipe jednakih snaga u regularnom delu sureta, selekcije Elektronskgog fakulteta i PMF-a igrale su nerešeno 2:2, pobednik je odlučen penalima, gde je PMF imao više uspeha (5:4).

U Univerzitetskom prvenstvu Niša u šahu  Elektronski ima 9 poena, Fakultet sporta 7, a Pravni 6 poena. Najbolji stonoteniseri su studenti PMF-a, drugoplasirani je Elektronski, Pravni je zauzeo Treće mesto, a na poslednjem je Medicinski.

Na današnjoj svečanosti Dana Univerziteta biće uručeni pehare najboljim ekipama. U dvorištu Univerziteta biće održan koncert hora SKC-a i dodela pehara prvoplasiranim i drugoplasiranim ekipama. Program počinje u 19:30.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRukometašice PMF-a odbranile titulu u reprizi prošlogodišnjeg finala
Naredni tekstFudbalerima PMF-a zlato nakon izvođenja penala
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.